Mijn ouders zijn gemigreerd

Eén of beide van je ouders komen uit een ander land. Je merkt het aan uiterlijke zaken, bijvoorbeeld contact met familie in het land van oorsprong; eten; muziek; inrichting. Het is iets waar je mee vertrouwd bent. Je was hierin anders dan anderen in je jeugd.

Gaat dit misschien dieper dan je tot nog toe door hebt gehad?

Herken je dit?

Je voelt je vaak anders dan anderen, onbegrepen of onzeker.

+

Je weet niet goed welk gedrag bij je past en welke cultuur bij je hoort.

u

Je hebt het gevoel dat je een vaardigheid mist die anderen wel hebben om goed te functioneren in het land waar je woont.

Je ervaart spanning tussen jou en je ouder(s): ze hebben andere waarden/manieren van doen of je ervaart een loyaliteitsconflict.

Als je ergens tegenaan loopt, helpt het om er met iemand over te praten. Het is de eerste stap naar een andere toekomst, waarin jij je thuis voelt bij jezelf. Je bent welkom.

Iedereen anders

In de gesprekken die we voeren, onderzoeken we jouw persoonlijke vraag. Jouw (culturele) achtergrond nemen we daarin mee: als een vanzelfsprekende context of als onderdeel van je vraag.
Bij In Between Counselling gaat het niet alleen om cultuur. Elk mens is uniek en niet slechts deel van een cultuur. Het gaat om jou als totale persoon. Vanuit de persoon die je bent en altijd met je meedraagt, benader je immers alles wat je tegenkomt in het leven.

Mijn rol

Ik ben je reisgenoot die jouw ontdekkingsreis faciliteert. Dit doe ik door je helpende vragen te stellen en je een spiegel voor te houden. Oók ben ik je gids en geef ik je op cruciale momenten de ondersteunende kennis en informatie. Dit gaat hand in hand. Hierdoor vind jij je eigen weg en is er structuur in je proces.

Hoe verloopt het traject?

In een verkennend gesprek kijken we of er een klik is, kun je met mij kennismaken en horen wat ik voor je kan betekenen. Daarna gaan we van start.

Geef je er de voorkeur aan de gesprekken in het Engels te voeren? Dat is geen probleem.

“Ik heb geleerd voor mijzelf te zorgen in plaats van alleen maar voor anderen. Dat kon ik niet, doordat ik steeds zorgde voor mijn ouders met hun migratieleed. Het was nooit genoeg. Ik ben daardoor eindeloos gaan zorgen”.

Contact 

Als je contact wil opnemen dan kun je me mailen, bellen of met onderstaand formulier een bericht sturen.