Ik ben opgegroeid in het buitenland

Je groeide op in het buitenland. Je ouders zijn gewoon Nederlands, maar woonden voor kortere of langere tijd in een ander land. Je ‘bent terug’ en weer ‘thuis’. Zo benaderen veel mensen je. Van buiten zijn er zoveel overeenkomsten, van binnen zoveel verschillende ervaringen.

Wat betekent dit voor jou?

Herken je dit?

+

Je bent zo gewend je aan te passen, dat je niet goed weet wie je zelf bent.

Je voelt je vaak anders dan anderen, onbegrepen of onzeker.

u

Je voelt je rusteloos en weet niet goed hoe je daarmee om kunt gaan.

Je voelt vaak een verdrietige ondertoon, ondanks al het mooie dat je hebt meegemaakt. 

Je hebt moeite met langdurige relaties en intimiteit. 

Als je ergens tegenaan loopt, helpt het om er met iemand over te praten. Het is de eerste stap naar een andere toekomst, waarin jij je thuis voelt bij jezelf. Je bent welkom.

Iedereen anders

In de gesprekken die we voeren, onderzoeken we jouw persoonlijke vraag. Jouw (culturele) achtergrond nemen we daarin mee: als een vanzelfsprekende context of als onderdeel van je vraag.
Bij In Between Counselling gaat het niet alleen om cultuur. Elk mens is uniek en niet slechts deel van een cultuur. Het gaat om jou als totale persoon. Vanuit de persoon die je bent en altijd met je meedraagt, benader je immers alles wat je tegenkomt in het leven.

Mijn rol

Ik ben je reisgenoot die jouw ontdekkingsreis faciliteert. Dit doe ik door je helpende vragen te stellen en je een spiegel voor te houden. Oók ben ik je gids en geef ik je op cruciale momenten de ondersteunende kennis en informatie. Dit gaat hand in hand. Hierdoor vind jij je eigen weg en is er structuur in je proces.

Hoe verloopt het traject?

In een verkennend gesprek kijken we of er een klik is, kun je met mij kennismaken en horen wat ik voor je kan betekenen. Daarna gaan we van start.

Geef je er de voorkeur aan de gesprekken in het Engels te voeren? Dat is geen probleem.

‘Door Alize begrijp ik nu wat al dat verhuizen en opgroeien in verschillende culturen met me heeft gedaan en hoe dat me heeft gevormd. Het traject met haar heb ik ervaren als een warme deken vol liefde en zachte reflectie.’

Contact 

Als je contact wil opnemen dan kun je me mailen, bellen of met onderstaand formulier een bericht sturen.