Training CommunicatieWijzer

1-op-1 training voor iedereen die zelf of wiens ouder ooit is verhuisd naar een ander land

Je doet je best om je steentje bij te dragen: in je gezin, op je werk. Van buiten lijkt het aardig te gaan. Maar als je eerlijk bent, heb je regelmatig het gevoel dat mensen jou niet begrijpen of dat jij een ander niet begrijpt.

Je kunt er niet goed de vinger op leggen waar dit aan ligt. De taal spreek je voldoende of wellicht zelfs uitstekend. Van hoe mensen hier met elkaar omgaan, ben je genoeg op de hoogte.

Ondertussen heb je zo je eigen manier gevonden om hiermee om te gaan. Je redt het hier best mee. Tegelijkertijd blijf je in kringetjes draaien en kom je niet verder. En mis je de vreugde van werkelijk meedoen en groei.

Wil je deze negatieve cirkel doorbreken en effectief leren communiceren? Dan is deze training iets voor jou. 

Aan de orde komen:

  • Communicatievaardigheden
  • De samenhang tussen gespreksvoering en jouw culturen
  • De valkuilen en kwaliteiten van je culturen
  • Jouw reactie op momenten van ongemak
  • Ontwikkeling van een alternatief voor je huidige strategie

Je krijgt verhelderende informatie en gaat aan de slag met diverse werkvormen. Doordat je meer zicht krijgt, ontstaat er ruimte voor groei.

Ervaringen

Het traject was heel erg fijn en ondersteunend. Ik heb diep gewortelde patronen ontdekt én doorbroken, als mens en als professional.

Ik moest serieus met mijzelf aan de slag. Specifiek naar mijn cultuur kijken, was nuttig. Ik ben gaan zien dat cultuur veel van mijn handelingen kleurt. En dat ik wanneer ik emoties negeer, ik ga compenseren. Juist op manieren die vanuit mijn cultuur dichtbij me staan.
Het is een enorme winst te ervaren hoeveel ruimte het aangaan van emoties oplevert. Als ik dat doe, kan ik anders communiceren. Ook kan ik dan mijn cultuur als kracht in zetten. Heel verhelderend.

In de communicatie met mijn leerlingen merk ik een groot verschil. Ik werk nu meer van binnenuit, straal veiligheid uit en geef ze vertrouwen. Interventies zijn nu meer ‘op maat’. Mijn werk kost me minder energie en doe ik met meer plezier. Ik ben Alize blij en dankbaar voor dit traject.

– Docent

Contact 

Als je contact wil opnemen dan kun je me mailen, bellen of met onderstaand formulier een bericht sturen.