Ik heb Indische roots

Indische Nederlanders hebben zich na hun repatriëring (ogenschijnlijk?) probleemloos aangepast. Geruisloos en zonder klagen. In de discussie over integratie van minderheden, worden zij vaak als voorbeeld gebruikt. Hun verhaal lijkt alleen nog maar een afgesloten deel van de Nederlandse geschiedenis.

Geldt dit ook voor hun eigen persoonlijke geschiedenis?

Herken je dit?

!

Je wordt er wel eens moe van dat het voor jou altijd maar beter moet.

U

Je hebt moeite met zichtbaarheid en gaat het liefst op in de achtergrond.

x

Je slikt vaker dan goed voor je is, je emoties en behoeftes in. Soedah, laat maar…

Ben je benieuwd wat in jou Indisch is en wat Nederlands is?

Wat de invloed van jouw roots is op je leven van alledag?

Als je worstelt met (enkele van) de hierboven genoemde punten, kan het enorm helpen er met iemand over te praten. Het kan die eerste stap zijn naar een andere toekomst, waarin jij je thuis voelt bij jezelf. Je bent welkom.

Opgroeien tussen twee culturen

Wil je beter begrijpen waar patronen bij Indo’s vandaan komen? Lees dan mijn artikel Tussen twee culturen (in: Djangan Loepah; Historische Vereniging Leersum; 2019) en aanvullend hierop De Indische geschiedenis.

“Ik ben dankbaar voor de ontdekkingen die ik heb mogen doen. Meer begrip voor het Indische gedeelte in mijn opvoeding en mijn zijn. Dat begrip geeft me rust. Ik ben overgegaan van pijn naar koesteren. Ik heb welbevinden en een stuk genezing ontvangen. Dat ervaar ik als kostbaar!! Bij andere hulpverleners kreeg cultuur en de verhuizing van mijn ouders met alle heimwee niet de aandacht als bij jou. Ik hoop en wens je toe dat je nog veel mensen hun verborgen of vergeten cultuur in zich mag laten ontdekken.”

Contact 

Als je contact wil opnemen dan kun je me mailen, bellen of met onderstaand formulier een bericht sturen.