Ik heb Indische roots

Indische Nederlanders hebben zich na hun repatriëring (ogenschijnlijk?) probleemloos aangepast. Geruisloos en zonder klagen. In de discussie over integratie van minderheden, worden zij vaak als voorbeeld gebruikt. Hun verhaal lijkt alleen nog maar een afgesloten deel van de Nederlandse geschiedenis.

Geldt dit ook voor hun eigen persoonlijke geschiedenis?

Herken je dit?

!

Je wordt er wel eens moe van dat het voor jou altijd maar beter moet.

U

Je hebt moeite met zichtbaarheid en gaat het liefst op in de achtergrond.

x

Je slikt vaker dan goed voor je is, je emoties en behoeftes in. Soedah, laat maar…

Ben je benieuwd wat in jou Indisch is en wat Nederlands is?

Wat de invloed van jouw roots is op je leven van alledag?

Als je ergens tegenaan loopt, helpt het om er met iemand over te praten. Het is de eerste stap naar een andere toekomst, waarin jij je thuis voelt bij jezelf. Je bent welkom.

Iedereen anders

In de gesprekken die we voeren, onderzoeken we jouw persoonlijke vraag. Jouw (culturele) achtergrond nemen we daarin mee: als een vanzelfsprekende context of als onderdeel van je vraag.
Bij In Between Counselling gaat het niet alleen om cultuur. Elk mens is uniek en niet slechts deel van een cultuur. Het gaat om jou als totale persoon. Vanuit de persoon die je bent en altijd met je meedraagt, benader je immers alles wat je tegenkomt in het leven.

Mijn rol

Ik ben je reisgenoot die jouw ontdekkingsreis faciliteert. Dit doe ik door je helpende vragen te stellen en je een spiegel voor te houden. Oók ben ik je gids en geef ik je op cruciale momenten de ondersteunende kennis en informatie. Dit gaat hand in hand. Hierdoor vind jij je eigen weg en is er structuur in je proces.

Hoe verloopt het traject?

In een verkennend gesprek kijken we of er een klik is, kun je met mij kennismaken en horen wat ik voor je kan betekenen. Daarna gaan we van start.

Geef je er de voorkeur aan de gesprekken in het Engels te voeren? Dat is geen probleem.

Opgroeien tussen twee culturen

Wil je beter begrijpen waar patronen bij Indo’s vandaan komen? Lees dan mijn artikel Tussen twee culturen (in: Djangan Loepah; Historische Vereniging Leersum; 2019) en aanvullend hierop De Indische geschiedenis.

“Ik ben dankbaar voor de ontdekkingen die ik heb mogen doen. Meer begrip voor het Indische gedeelte in mijn opvoeding en mijn zijn. Dat begrip geeft me rust. Ik ben overgegaan van pijn naar koesteren. Ik heb welbevinden en een stuk genezing ontvangen. Dat ervaar ik als kostbaar!! Bij andere hulpverleners kreeg cultuur en de verhuizing van mijn ouders met alle heimwee niet de aandacht als bij jou. Ik hoop en wens je toe dat je nog veel mensen hun verborgen of vergeten cultuur in zich mag laten ontdekken.”

Contact 

Als je contact wil opnemen dan kun je me mailen, bellen of met onderstaand formulier een bericht sturen.