Ervaringen

Ik heb geleerd voor mijzelf te zorgen in plaats van alleen maar voor anderen. Dat kon ik niet, doordat ik steeds zorgde voor mijn ouders met hun migratieleed. Het was nooit genoeg. Ik ben daardoor eindeloos gaan zorgen.

Anoniem, 2e generatie migrant

Van tevoren had ik twijfel over hoe ik me zou kunnen uiten. Ik had de klik met Alize. Ze stelde goede vragen, had begrip en acceptatie. Hierdoor durfde ik ook hele moeilijke dingen tegen haar te vertellen. Dit vertellen luchtte me steeds weer op. Ik kreeg hulp en ruimte om mijn verhaal te onderzoeken. De gesprekken werkten voor mij ordenend.

Wonen in een ander land is lastig. Ik wist in Nederland vaak niet wat ik moest doen. Ik werd daardoor passief. Doordat Alize mij hielp naar mijzelf te kijken, kon ik beter met mijzelf omgaan.
Ik kwam steeds verder en wilde daardoor steeds graag bij haar terugkomen. Zij hielp me om een leven in Nederland op te bouwen. Zo kon ik een opleiding doen en stage lopen. De gesprekken met haar ervaarde ik als iets dat ik voor mijzelf deed: aandacht die ik mijzelf gaf en gunde. Ik ben er trots op dat ik dit gedaan heb!

L., vluchteling uit Koerdistan, 13 jaar in Nederland

Alize is betrokken, kan heel goed luisteren en goede vragen stellen. Ik voelde me veilig bij haar en kon daardoor kwetsbaar zijn. Alize is een geweldige hulp voor mij geweest. Ik kan haar daarom van harte aanbevelen.

W.

Ik was geëmigreerd naar Nieuw Zeeland en heb daar 8 jaar gewoond. Toen ik door omstandigheden weer in Nederland kwam, merkte ik dat ik hier niet meer paste: het binnenleven, de mensen, de manier van omgaan met elkaar. Ik had moeite met alle moetens. Het was de hele manier van leven. Daar was het voor mij altijd vakantie: altijd lekker weer, nooit een jas aan hoeven. Ik miste de relaxte manier van leven als bbq’s en potlucks. Ik voelde me niet meer thuis in Nederland, was totaal ontregeld. Na 25 jaar was dat nog steeds zo: het voelde als pijnlijk, schrijnend en als een groot gemis.

Door de gesprekken met Alize is hier verandering in gekomen. Ik heb geleerd anders met mijn gevoelens om te gaan. Het pijnlijke is eraf. Ik kan nu leven met mijn verlangen en ermee omgaan.
Ik kan accepteren dat het hier ook goed is, en voel me relaxter in het leven hier en bij hoe de mensen zijn. Ik voel me ontspannener, blijer, vrijer en kan meer genieten. Ik was verrast om plots te merken dat de pijn over Nieuw Zeeland was verdwenen. Ik kan nu weer verder gaan met mijn leven.

S., remigrant, 8 jaar in Nieuw-Zeeland gewoond, 25 jaar terug in Nederland

Door haar luisterende houding krijgt Alize het voor elkaar dat ik zelf het draadje in mijn chaos weer vind, waarmee ik verder kan breien aan het verhaal van mijn leven. Alize is daarom iemand bij je op adem kunt komen en weer met nieuwe inzichten verder kunt.

M.

Ik ben dankbaar voor de ontdekkingen die ik heb mogen doen. Meer begrip voor het Indische gedeelte in mijn opvoeding en mijn zijn. Dat begrip geeft me rust. Ik ben overgegaan van pijn naar koesteren. Ik heb welbevinden en een stuk genezing ontvangen. Dat ervaar ik als kostbaar!! Bij andere hulpverleners kreeg cultuur en de verhuizing van mijn ouders met alle heimwee niet de aandacht als bij jou. Ik hoop en wens je toe dat je nog veel mensen hun verborgen of vergeten cultuur in zich mag laten ontdekken.

W., ouders gerepatrieerd; moeder Indisch, vader Hollands; geboren in Nederland

The sessions have been so valuable to me during a challenging period of my life. I have really appreciated our talks.

Anoniem

Alize heeft me geholpen om positief naar mijn in between positie te kijken. Niet eerder heb ik (in counselling of therapie) gesprekken gevoerd met iemand die cultuur als specialisatie heeft. Door haar positieve bijdrage zijn veel angsten en negatieve gedachtepatronen omgezet. De kritiek naar beide culturen verdween. Ik ben milder, waardoor de culturen konden samenvloeien en integreren. Ik ben de spagaat voorbij en leef met beide benen in één land.

Bij Alize heb ik me kunnen openen. Dit ervaar ik als een sterk punt bij haar. Vanuit haar eigen achtergrond kent ze de in between situatie (haar vader komt uit Nederlands Indië). Dit droeg er extra toe bij dat ik mijn kwetsbaarheid kon laten zien. Verder is ze erg gestructureerd, wat ik nuttig en fijn vind. Ze straalde veel rust uit waardoor ik ontspannen kon zijn. Tijdens de coaching hebben we grondig aan verschillende doelen gewerkt. Met behulp hiervan lukte het om een vaste aanstelling te krijgen in mijn vak, terwijl ik ervoor alleen tijdelijke contracten kreeg. Ze hielp me beter aan te sluiten op gevoelsniveau bij mensen. Door kleine successen groeide mijn zelfvertrouwen. Ik ben opener dan ooit om het Nederlands te omarmen. Dit helpt me om verder te aarden in Nederland.

A., migrant uit Nicaragua, bicultureel huwelijk, 23 jaar in Nederland

Alize heeft me geleerd om meer grip te krijgen op mijn innerlijke processen en daarnaast heb ik van haar geleerd wat écht luisteren is. Als geen ander verplaatst zij zich in wat er leeft bij iemand. Ze is invoelend en meelevend, zonder dat het opdringerig wordt. Ze weet vragen te stellen die me écht aan het denken zetten. Gesprekken met Alize hebben mij rijker gemaakt: niet alleen luister ik nu aandachtiger naar anderen, ik heb mijzelf ook beter leren kennen.

E.

Ik vond het een fijn en verhelderend traject. Patronen werden duidelijker en mijn rol hierin. Het heeft mij rust, vertrouwen en kracht gegeven. Door erachter te komen wat nog geheeld mag worden en waarom ik handel zoals ik handel komt er een bepaalde rust. Door de tools die ik gekregen heb te gebruiken weet ik hoe ik nu om mag gaan met deze oude patronen, zo ontstaat er kracht en vertrouwen. 

Door jouw eigen ervaring merkte ik dat je de juiste vragen kon stellen die mij echt aan het denken zetten. Ik begrijp nu wat al dat verhuizen en opgroeien in verschillende culturen met me heeft gedaan en hoe me dat gevormd heeft tot de vrouw die ik vandaag de dag ben. 

Als persoon waardeer ik jouw serene rust. Ik waardeer jouw neutraliteit in het stellen van de vragen. Je hebt nergens een oordeel op. En dat werkt voor mij heel prettig. Wat je voor me hebt gedaan de afgelopen maanden heb ik ervaren als een warme deken vol liefde en zachte reflectie.

W., jeugd op Curaçao, 4x verhuisd

Contact 

Als je contact wil opnemen dan kun je me mailen, bellen of met onderstaand formulier een bericht sturen.