Ik ben gemigreerd

Verhuizen naar een ander land is ingrijpend. Je begint in alle opzichten je leven opnieuw. Je realiseert je niet altijd van tevoren hoe groot de impact van migratie is. Op een gegeven moment weet je hoe het eraan toe gaat en draai je van buitenaf gezien gewoon mee.

Al voelt het van binnen nog steeds anders.

Herken je dit?

Je voelt je niet thuis in het land waar je nu woont en voelt je vaker dan je lief is toeschouwer.
u

Je hebt het gevoel dat het land waarin je nu woont vaardigheden van je vraagt die je niet hebt. 

+

Je weet niet goed welk gedrag bij je past.

Je voelt je vaak anders dan anderen, onbegrepen of onzeker.

Je hebt moeite met het opvoeden in een andere cultuur dan waar je zelf vandaan kwam.

Emotioneel aankomen in een land en meedoen, is wat anders dan fysiek aankomen.

Als je ergens tegenaan loopt, helpt het om er met iemand over te praten. Het is de eerste stap naar een andere toekomst, waarin jij je thuis voelt bij jezelf. Je bent welkom.

Iedereen anders

In de gesprekken die we voeren, onderzoeken we jouw persoonlijke vraag. Jouw (culturele) achtergrond nemen we daarin mee: als een vanzelfsprekende context of als onderdeel van je vraag.
Bij In Between Counselling gaat het niet alleen om cultuur. Elk mens is uniek en niet slechts deel van een cultuur. Het gaat om jou als totale persoon. Vanuit de persoon die je bent en altijd met je meedraagt, benader je immers alles wat je tegenkomt in het leven.

Mijn rol

Ik ben je reisgenoot die jouw ontdekkingsreis faciliteert. Dit doe ik door je helpende vragen te stellen en je een spiegel voor te houden. Oók ben ik je gids en geef ik je op cruciale momenten de ondersteunende kennis en informatie. Dit gaat hand in hand. Hierdoor vind jij je eigen weg en is er structuur in je proces.

Hoe verloopt het traject?

In een verkennend gesprek kijken we of er een klik is, kun je met mij kennismaken en horen wat ik voor je kan betekenen. Daarna gaan we van start.

Geef je er de voorkeur aan de gesprekken in het Engels te voeren? Dat is geen probleem.

“Ik leefde altijd in een spagaat tussen Nederland en Nicaragua, ook al woon ik al ruim 20 jaar hier. Door de gesprekken met Alize maakte ik een nieuwe start in Nederland: ik kon leven met twee benen in één land.”

Contact 

Als je contact wil opnemen dan kun je me mailen, bellen of met onderstaand formulier een bericht sturen.