Wonen in buitenland

Leven tussen twee landen en culturen is een bijzonder voorrecht, maar niet altijd gemakkelijk. Ik kan je helpen om die unieke positie optimaal te benutten en antwoorden te vinden op vragen als:

 • Hoe kan ik communiceren in het land waar ik momenteel woon?
 • Hoe kan ik gedijen in het land waar ik momenteel woon?
 • Wie ben ik en waar hoor ik thuis?
 • Hoe kan ik het beste uit mijn twee culturen halen?

Komt een van de volgende situaties jou bekend voor?

Leven in transitie

Je bent afkomstig uit een ander land. In het land waar je nu woont wil je groeien en bloeien, zowel in je persoonlijk leven als in je werk. Doordat je hier niet geboren bent, mis je een natuurlijke vertrouwdheid. Je moet je weg vinden met ‘anders’, een taal spreken die niet je moedertaal is en wordt geconfronteerd met gewoonten die je niet kent. Je familie en vrienden zijn ver weg.

Je merkt dat je op zoek bent naar een nieuw evenwicht. Tegelijkertijd kun je gebruik maken van deze bijzondere tijd in je leven, als persoon maar zeker ook in je vak. De vraag is: hoe? Ik nodig je uit op reis te gaan en te ontdekken wat die je zou kunnen opleveren…

Tijdens een traject…

 • krijg je inzicht in culturele verschillen en communicatiestijlen
 • word mild en realistisch over hoe het leven in een ander land jou beïnvloedt
 • krijg je tools om je weg te vinden en je leven in je huidige woonland op te bouwen
 • leer je beter je persoonlijke balans te herstellen

Leven in een tussenland

Je woont al een tijdje in een ander land. Te midden van alle werkzaamheden die je aandacht vragen, plopt er van binnen soms zomaar wat op. Misschien alleen onbewust.

In hoeverre identificeer je je eigenlijk nog met het land waar je vandaan komt? Je merkt dat je tijdens je verblijf hier bent veranderd: je geniet van de vibe van je nieuwe omgeving en hebt een aantal gewoonten overgenomen. Maar wat betekent dit voor jou? Wat hoort er bij jou en wat niet?

In een traject krijg je duidelijkheid over de volgende vragen:

 • Wie ben ik tussen mijn landen en culturen?
 • Hoe ga ik om met moeilijke gevoelens als ‘nooit goed genoeg’ en eenzaamheid?
 • Waar is thuis en waar hoor ik thuis?
 • Wat is de volgende stap die ik wil zetten?