Ouder(s) gemigreerd

Een of beide van je ouders komen uit een ander land. Je merkt het aan uiterlijke zaken, bijvoorbeeld contact met familie in het land van oorsprong; eten; muziek; inrichting. Het is iets waar je mee vertrouwd bent. Je was hierin anders dan anderen in je jeugd.

Gaat dit misschien dieper dan je tot nog toe door hebt gehad?

Herken je dit?

  • Je voelt je vaak anders dan anderen, onbegrepen of onzeker.
  • Je weet niet goed welk gedrag bij je past en welke cultuur bij je hoort.
  • Je hebt het gevoel dat je een vaardigheid mist die anderen wel hebben om goed te functioneren in het land waar je woont.
  • Je ervaart spanning tussen jou en je ouder(s): ze hebben andere waarden/manieren van doen of je ervaart een loyaliteitsconflict.

Als jij je herkent in een of bovenstaande dingen, help ik je graag om van je achtergrond juist je kracht te maken.

Wil je een oriënterend gesprek? Vrijblijvend, verhelderend én kosteloos. Maak dan een afspraak. Je bent van harte welkom!

Hoe verloopt het traject?
Als je met mij wilt werken, kijken we samen naar het doel waar je heen wilt. Jouw vraag en wie jij bent staan voor mij centraal. Ik geloof niet in ‘one size fits all’, maar ga uit van wat voor jou werkt: wat heb jij nodig om je doel te kunnen bereiken? Hiervoor kan ik je verschillende manieren van werken aanbieden.
Vaak geven zes tot tien gesprekken al genoeg handvatten om in eigen kracht verder mee te kunnen. Natuurlijk kun je altijd zelf bepalen of je meer of minder sessies wilt.

Iedereen anders
In de gesprekken die we voeren onderzoeken we jouw persoonlijke vraag. We kijken naar jouw culturele achtergrond en wat leven tussen culturen met jou doet en van jou vraagt.
Bij In Between Counselling gaat het niet alleen om cultuur. Elk mens is uniek en niet slechts deel van een cultuur. Het gaat om jou als totale persoon. Vanuit de persoon die je bent en ‘altijd met je meedraagt’, benader je immers alles wat je tegenkomt in het leven. Ook verbonden zijn met meerdere culturen.

Mijn rol
Ik ben je reisgenoot die jouw ontdekkingsreis faciliteert. Dit doe ik door je de veiligheid te bieden die je nodig hebt om op weg te durven gaan: alles mag er zijn. Onderweg stel ik je helpende vragen en hou je een spiegel voor. Ik sluit aan op jouw kwaliteiten, mogelijkheden en tempo. Oók ben ik je gids en geef ik je op cruciale momenten de ondersteunende kennis en informatie. Hierdoor begrijp je jezelf beter en ben je beter in staat je eigen weg vinden.

Geef je er de voorkeur aan de gesprekken in het Engels te voeren? Dat is geen probleem.

Tarieven en vergoedingen

Eerste gesprek kosteloos
Wil je een oriënterend gesprek? Vrijblijvend én verhelderend. Maak dan een afspraak. Ik help je graag verder.