Het overkwam een cliënt van mij. Middenin alle voorbereidingen om uitgezonden te worden naar Kenia. Haar grote droom was werkelijkheid aan het worden: zich daar inzetten voor kansarmen, samen met haar man. Plots deed zich daarin een hobbel voor die veel energie kostte: miscommunicatie met directe mensen om haar heen. Een stoorzender in een toch al een hectische tijd of een zegen?

Mijn cliënt heeft de moed naar de hobbel te kijken en komt daarvoor bij mij langs. Tijdens de gesprekken ontdekt ze haar eigen aandeel. Ze ziet een aantal patronen in haar communicatie en welke kijk op haarzelf hierachter schuilgaat. En gaat steeds beter herkennen wanneer die weer de kop opsteken. Samen ontdekken we alternatieven die beter werken, zowel voor haarzelf als voor haar relaties. Ze oefent hiermee, terwijl ze nog in haar eigen vertrouwde omgeving is. Ondertussen is ze zich ervan bewust dat ze deze veranderingen meeneemt naar Kenia. De hobbel blijkt voor haar een kans zich beter voor te bereiden op haar avontuur.

‘Alize luisterde en vatte samen. Vervolgens kon ze me duidelijk maken waarom ik soms last heb van dingen en waarin ik kan groeien. Hoe ik beter kan leren communiceren. Zij heeft me laten inzien dat ik óók belangrijk ben. En dichtbij mijzelf mag blijven. De tools die ze me heeft gegeven, helpen mij om nog meer mezelf te kunnen zijn. En beter kan communiceren. Dit is ook nodig in Kenia, want ook daar zal ik tegen dezelfde situaties aanlopen. En dan is het zeker waardevol als ik weet waar ik sta en wie ik mag zijn’.

Word jij uitgezonden naar buitenland? Dan gaat er veel veranderen in je leven. Ga je daar bovendien een pittige taak oppakken? Dan zal de combinatie extra veel van jou en je eigen innerlijke balans vragen.

Door hier van tevoren aandacht aan te besteden, sta jij straks steviger en vitaler in je werk. Indirect plukt ook je (werk)omgeving hier de vruchten van mee.

In Between Counselling kan je hierbij helpen.

Interesse? Neem gerust contact op. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

PS Overigens is een dergelijk traject niet alleen waardevol voor mensen die uitgezonden worden. Het is geschikt voor iedereen die zijn innerlijke balans wil versterken.